Op deze pagina voorbeelden van mijn kunst

De Gedachtenfontein

Deze fontein verbeeldt de stroom van je gedachten. De stroom van je gedachten vloeit door en is oneindig. Je gedachten zijn hier het stromende water. Ook de lussen op het 'lijf' lopen oneindig door.

Kun je geen gedachten in je hoofd hebben? Is dat fijn? Ik geloof het niet en word juist blij van het idee dat je gedachten oneindig doorvloeien.  Een stroom, alleen van jou, met gedachten, fantasieën, dromen, ideeën. Of is dat alleen bij mij zo en gaat het in jouw hoofd er heel anders aan toe?

 Doorloper

Groei is stapje voor stapje met soms een sprong. De ene tegel loopt in de volgende tegel door. Zo groeit tegel voor tegel een nieuw patroon. En ineens een sprong. De kubus steunt op de andere kubus en zet de ingeslagen weg voort. Stap voor stap. Groeiend. Doorlopend.

Cirkels

Loop je hier langs dan verandert de spiegeling. Ik vind cirkels boeiend. Ze hebben geen begin en eind. Ze symboliseren de cyclus van het leven.

 

Lustentuintjes 

Bloemen zijn verleiders. Ze roepen als het ware: kom naar mij, ik ben het aantrekkelijkst! In dit werk zijn penis, vagina en borsten groeisels geworden in de tuintjes. Het is een verwijzing naar het schilderij 'de tuin der lusten' van Jeroen Bosch waar de symboliek heel verstopt is. Verstoppen is niet meer van deze tijd vind ik. Verleiding en sex horen bij het leven.

 

Peuleschil


Muurbloempje

Gewoon een bloempje voor aan de muur. Geen opvallend statement maar een bescheiden eerbetoon aan de bloem

 

Humanimal

Over mens en dier, een balans die nu niet in evenwicht is. In de vorm van een timpaan. Op de weegschaal geen hemel en hel, maar  mens en dier.

De rollen in het tableau zijn omgedraaid, de mens heeft hier de plek van het (productie)dier. 

Op de foto's het hele werk, daaronder een detail.

Uilemans

Uilemans heeft als grondvorm een cilinder, een boomstam. Deze cilinder is ingedrukt/vervormd zodat een ‘wachter’ ontstond: blijf van de bomen af.

 

Wonderplant

Deze bloem is ontstaan uit verwondering over de pracht van groenten en fruit. Ik heb met groenten en fruit in de klei gestempeld en met glazuur ‘het wonder’ versterkt. Dit heb ik samengevoegd tot een nieuwe wonderplant.

Kun je nog zien met welk fruit en groenten ik gestempeld heb?

 

Swinging Flowers


B(l)oeiend

Deze bloem is geïnspireerd door de spiraal van Fibonacci (gulden snede) die in het hart van de bloem is toegepast. Ik vind het idee fascinerend dat je harmonie kunt construeren.

 

Blad